20.11.2008

LA BASTION ! LA BASTION !

Editura Bastion,a lui Cornel Secu are planuri ambiţioase.

În colecţia HELION(dedicată autorilor români de SF),editor acelaşi Cornel Secu, sunt anunţate titluri interesante :

LUCIAN MERIŞCA - "VINCENT&KARLENSTEIN : Moarte bună,copii""
Aflat la vîrsta maturităţii artistice, Lucian Merişca se prezintă în faţa iubitorilor de science-fiction cu un nou volum. Autorul este unul reprezentativ pentru literatura de anticipaţie românească, povestirile lui abordînd întamplări extraordinare petrecute într-un mediu apropiat. Graniţa dintre normalitate şi ireal se trece pe nesimţite şi chiar dacă păstrează elemente ale realităţii banale, scena se modifică obligînd personajele, oamenii, desigur, să se adapteze unor noi dimensiuni, forţînd o reacţie, un răspuns, un gînd".


SILVIU GENESCU - "ROCK ME,ADOLF"
"Silviu Genescu este un autor de forţaă al literaturii science-fiction româneşti actuale.Noul volum ne aduce atît povestiri scrise în stilul clasic al autorului, dar şi doua noutăţi, stilul matur, serios şi echilibrat al textelor, de scriitor în toată puterea cuvîntului şi revenirea la temele clasice ale literaturii science-fiction de la noi şi de pe mapamond. Avem şi călătorii cosmice, confruntări intergalactice, dar şi războaie psihologice în care atît oamenii, cît şi extratereştrii sunt puşi să găsească tipare de gîndire".

LIVIU RADU – "AMAN ORI AMAN FAC AMAN"
"Liviu Radu este una dintre vocile cele mai originale şi ascultate din SF-ul românesc contemporan. Selecţia pe care ne-o propune cuprinde texte care se circumscriu genului hard SF şi soft SF. Autorul are idei indraznete în povestirile lui: ideea copierii memoriei şi a mecanismului gîndirii unui om. Povestirile reunite în acest volum reconfirmă talentul de scriitor al lui Liviu Radu."

ION HOBANA – "TIMP PENTRU DRAGOSTE"
"Volumul cuprinde o selecţie a celor mai bune povestiri ale autorului, unul din corifeii SF-ului românesc, istoric şi critic, începînd cu "Oameni şi stele" (1963) pînă la "Emisiune nocturnă" (1985). De la calatoria în timp la ipotezele extraordinare privind aventurile cosmice, stilul lui Ion Hobana este o îmbinare narativă reuşită între farmecul iubirii şi aventura cosmică".

În colecţia AMALGAM (editor Cornel Secu) :

ANTOLOGIA NEBULA : FURT DE IDENTITATE
"Povestiri ale genului science-fiction ce au fost nominalizate la Premiile Nebula în anul 2005, respectiv 2006. Premiile Nebula sunt oferite anual de catre SFWA (Scriitorii americani de science fiction şi fantasy) pentru cea mai bună proză de science-fiction publicată în Statele Unite.
Titlul volumului este dat de povestirea lui Robert J. Sawyer, « Furt de identitate », nominalizata la Premiile Nebula în 2005.
Celelalte patru nuvele sunt: Michael A. Burstein cu « Refugiu », Paul Melko cu « Hotarele universului », William Shunn cu « Oblic », Paul Witcover cu « Prima frecvenţă » (primele trei au fost nominalizate in 2006, iar ultima in 2005). John Clute, autor si critic literar născut in Canada, dar rezident în Anglia, a scris prefaţa la acest volum. El este coautor la Enciclopedia Science Fiction-ului, împreună cu Peter Nicholls."


În colecţia INSOLIT (editor Lucian Vasile Szabo) :

COSTEL BABOŞ – "UN OM DIN WAYFALUA""
"Autorul ardeleano-bănăţeano-canadian revine cu o nouă carte, în care sunt reluate cîteva din povestirile mai vechi, dar sunt introduse şi unele scrise de curînd. Universul este unul straniu. Există o coordonată rurală a textelor, un fel de voce a satului, care îsşi face simţită prezenţa în diferite situaţii. Dar nu basme cu zîne şi zmei ne prezintă Baboş, ci o lume a întîlnirilor stranii, apariţii care solicită conştiinţei umane o reacţie. Uneori, scenele au caracteristicile literaturii absurde, ceea ce face cartea şi mai atractivă."

"Omul enigmatic"(Zece bijuterii fantastice-semnate de autori români) - vol.2
"Cartea însumează texte ale unor autori mai puţin frecventaţi, aflaţi în mod nemeritat într-un con de umbră. Textele selectate demonstrează că oricînd poate fi scrisă o istorie alternativă a literaturii romane, cu lucrări venite să ne indice că pasiunea pentru lectura poate găsi aici întîmplări excepţionale, scrise absolut admirabil. Oniricul, supranaturalul, legenda istorică, amprenta folclorică,toate se regăsesc în scriitura celor antologaţi"

Joseph Sheridan Le Fanu - "Carmilla"
"Scriitorul şi jurnalistul irlandez este considerat unul dintre părinţii prozei cu stafii şi vampiri. Povestea Carmillei duce cititorul în lumea întunecată şi misterioasă a unei fete şi a familiei ei, o lume răvăşită de vizite stranii şi de coşmaruri. Carmilla îşi alege victimele în mod exclusiv dintre cele de sex feminin. Are obiceiuri nocturne, deşi acţiunile sale nu sunt delimitate de întuneric..."

M. R. James - "Inimi rătăcite"-Zece povestiri cu stafii
"Acest volum ne dî ocazia de a ne întîlni, pentru prima dată în limba română, cu lucrările absolut senzaţionale, la propriu şi la figurat, ale autorului englez. Scrise acum un secol, istoriile lui James se dovedesc pe gustul unui public rafinat, căci sunt bine scrise, iar suspansul este prezent la tot pasul. ÎnsĂ, suspansul se va prelungi, căci vor urma alte două volume."

Ambrose Bierce - "Crima mea preferată"
"Volumul reprezintă o selecţie din vasta operă a scriitorului american, cu o viaţă la fel de aventuroasă precum a unui erou al scrierilor sale. Scrise în urmă cu un secol şi jumătate, schiţele sale supravieţuiesc nu doar prin ineditul situaţiilor descrise, nu doar prin scriitura aşezată ci şi prin culoarea şi stranietatea discursului."

Un comentariu:

Acest blog este moderat. Incercati sa mentineti un limbaj civilizat si neinjurios.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.